Thursday, July 16, 2009

Глобальний мозок (Global Brain, Peter Russell

"Секрет" і "Дух часу" грають в пісочниці в порівнянні з ним



Людина - відчуває себе, свої думки і відчуття, відокремленими від всього світу - і це її оптичний обман. Ця ілюзія обмежує нас світом власних бажань. Не може бути такго, що я, маленька блошка, живу для того, що б отримувати дрібні егоїстичні насолоди від їжі, сексу, грошей, знань, влади, окремо від інших, десь в куточку. Людство - єдине ціле, і не лише воно, а вся природа разом з людиною - один організм.

Глибоке вивчення фундаментальних законів природи показує, що альтруїзм — це основа життя. Кожен організм і кожна система складається з сукупності клітин або частин, що діють спільно, доповнюють один одного шляхом віддачі і взаємодопомоги, поступливих один одному і що живуть за альтруїстичним принципом «один за всіх». Продовжуючи свої дослідження, ми знаходимо все нові і нові приклади того, що всі частини природи тісно взаємозв'язані і що загальний закон всесвіту — є альтруїстичне об'єднання егоїстичних частин, а коротше: закон альтруїзму

Ріст егоїзму повинен підвести людину до точки усвідомлення того, що, використовуючи один одного в егоїстичних цілях, знищуючи природу - людина у результаті знищить себе. І наше призначення - усвідомити егоїзм як зло і стати подібними до загального закону Природи.

No comments: