Thursday, June 11, 2009

Криза - сучасні реалії

Переглядаючи черговий сайт на тему кризи - прийшов до висновку, що ми, ще не докінця розуміємо де ми знаходимося і як подолати кризу. Люди досі живуть надіями, що якщо змінити уряд,форму правління, то сьогоднішня ситуація, так би мовити розсосеться.
Сьогодні ми розкриваємо, що весь побудований нами світ протягом всієї історії людства, весь наш розвиток був не на користь людині, оскільки служив її егоїзму. І все знання, отримане про природу, всі відкриті закони і приклади, які вона намагалася застосувати собі на благо, у результаті обернулися їй в шкоду. Якщо раніше пристрасть до наживи була двигуном прогресу, то сьогодні вона веде нас до кризи.
Це процес, що накопичується, і сьогодні він виливається в глобальну загальну кризу - на всіх рівнях і у всіх областях людської діяльності. Адже криза - вона глобальна, криза влади і криза довіри до неї, криза освіти і криза виховання, криза родинних стосунків і криза батьків і дітей, криза в екології - ці і багато інших криз давно стали невід'ємними елементами нашого повсякденного життя.
Світові держави показують свою неспроможність контролювати ситуацію. Не так давно, у Японії, держава виділила кожному порядка 100 доларів, щоб, витративши їх, люди оживили ринок. Але народ тут же заховав їх в кишеню: хто знає, може вони знадобляться пізніше. Ніхто не витратив їх на покупки - люди остерігаються витрачати гроші на щось, окрім хліба. Ми бачимо, немає у влади важелів, щоб керувати світом. Уряд сьогодні вже не управляє: раніше за допомогою економіки він міг регулювати такі процеси, але сьогодні цей механізм не працює.
Світова криза виявила і показала інтегральність нашого світу, тобто абсолютну залежність один від одного на всіх рівнях від держав і до звичайних громадян, вона виявила помилковість нашого уявлення про світ як про обмежений і закритий довкола кожного, але замість того що б шукати рішення в новій ситуації ми все ще намагаємося всіма силами повернутися в наш обмежений "вчорашній світ" де кожен "ніби-то" відчував себе царьком. 
Криза діє, як загальна, глобальна, і виправлення теж має бути глобальним. Я говорю про той момент, коли людство почне розуміти, перш за все, причину зла, зміна повинна статися в усвідомленні і розумінні. Ми опинилися в абсолютно новому світі. Ми абсолютно взаємозв'язані один з одним. Давайте абсолютно по-іншому жити, тому що інакше ми самі себе цим приводимо до знищення. Тобто вирішення взагалі всіх сьогоднішніх проблем: політичних, економічних, будь-яких, - лежить абсолютно в іншій площині. У вихованні людини і в ясному баченні нею, що ми сьогодні мимоволі одна сім'я. А після усвідомлення ми зрозуміємо, від чого залежить наше хороше майбутнє.

No comments: